Zo studeer je met een studiepartner!

Studeer jij liever in je eentje of samen met een studiepartner?

Soms is het noodzakelijk dat je samen met iemand studeert bijvoorbeeld als je samen een project moet presenteren. Maar hoe kun je het beste samen studeren zonder afgeleid te raken? 

Denk bij het kiezen van een studiepartner goed na over wie je kiest. Je beste vriend/vriendin is natuurlijk heel gezellig maar wat ook belangrijk is, is dat jullie elkaar kunnen motiveren om door te gaan en deadlines te halen. 

Als je eenmaal de juiste partner gevonden hebt, start je door agenda's te koppelen zodat jullie beiden nooit een deadline kunnen missen. Dan kun je eventueel aantekeningen uitwisselen en vergelijken via de SCRIBZEE app. Bestudeer deze samen maar ook alleen. Test dan elkaars kennis door vragen aan elkaar te stellen. Is je studiepartner niet beschikbaar? Dan kun je altijd nog de Flashcard Quiz functie gebruiken om jezelf te overhoren. 

Ga vervolgens na waar bij ieder van jullie nog problemen zijn. Zo kun je elkaar helpen en versterken. 

Nu is het bedoeling dat jullie elkaar motiveren om niet op te geven of uit te stellen door vaste leer- en pauze momenten af te spreken. Probeer te ontdekken hoelang jullie gefocust kunnen studeren en wanneer het dan tijd is om een pauze in te lassen. Zo kunnen jullie een studieschema maken waar jullie je beiden makkelijk aan kunnen houden. 

Succes!