Digitaal organiseren en productief blijven met de Scribzee App

Deze blogpost is geschreven door Liese Moortgat, afgestudeerd studente agro- en biotechnologie uit Antwerpen.

Oh nee, het nieuwe academiejaar is van start gegaan! Er komt heel wat nieuwe informatie op je af die je maar beter tijdig begint te organiseren. Een goede organisatie van je studiemateriaal zorgt er namelijk voor dat je het overzicht bewaard tijdens het gehele schooljaar.

Gelukkig bestaat er Scribzee om je studieproces digitaal te stroomlijnen. In deze blogpost bespreek ik alle voordelen van digitaliseren met Oxford en de Scribzee app.

Al je notities snel bij de hand

Je laptop, smartphone (eventueel een tablet) zijn niet meer weg te denken uit het studentenleven. Heel wat studiemateriaal is dan ook uitsluitend online te vinden, denk bijvoorbeeld aan dia presentaties van de lessen, lesvideo’s, beschrijving van de opdrachten. Je handgeschreven notities kunnen hier natuurlijk niet aan ontbreken. Door je studienotities om te zetten naar digitale formaten elimineer je de noodzaak om rond te lopen met dikke notitieboekjes of stapels papier. Je digitale notities zijn snel te bekijken op je smartphone. Hierdoor is het mogelijk om overal en altijd te studeren. Of je nu in de bibliotheek bent, onderweg bent of wacht op een les, je notities zijn altijd binnen handbereik.

 Organiseren, organiseren, organiseren

Door je notities te digitaliseren kan je ze snel structureren en organiseren. Nadat je notities zijn gescand met de Scribzee app kun je ze opslaan in aparte mappen voor verschillende vakken of onderwerpen. Dit stelt je in staat om je studiemateriaal logisch te ordenen en vind je snel wat je nodig hebt. Bovendien kun je tags en labels toewijzen aan je notities om ze verder te categoriseren en gemakkelijk te filteren. Mijn favoriete functie? Via de app kan je je voortgang bijhouden door een voortgangsupdate aan je notities toe te kennen.

Slimme doorzoekbaarheid

Met Scribzee kun je razendsnel zoeken naar specifieke woorden of zinnen in je notities. Je typt gewoon een zoekterm in en Scribzee toont je alle relevante notities. Dit is een heel handige tool die zeker van pas zal komen tijdens het studeren. Ik gebruik het zelf bij het maken van opdrachten of test-examens. Op deze manier kan ik mijn lesnotities makkelijk filteren op het begrip dat in de vraag staat.

Annotaties

Naast de drie bovenstaande voordelen mag deze tool zeker niet ontbreken in mijn lijst. Met de Scribzee app kun je namelijk digitaal aantekeningen maken op je studienotities. De Scribzee app stelt je instaat om belangrijke punten te markeren, opmerkingen toe te voegen of zelfs diagrammen rechtstreeks op je digitale notities te tekenen. Deze functie bevordert actief leren, wat je dan weer helpt bij het effectief onthouden van je lessen.

Samenwerking

Bovendien maken digitale notities samenwerking met medestudenten gemakkelijker dan ooit. Met Scribzee kun je eenvoudig je notities en studiemateriaal delen met je studiegenoten of groepsleden. Deze tool komt zeker van pas tijdens groepsprojecten of wanneer je samen gaat studeren. Wanneer een medestudent ziek was tijdens een les kan je via de app je notities makkelijk uitwisselen. 

Probeer het ook eens. De app is te downloaden in de App Store of via Google Play. Liever op je laptop? Je kan je notities steeds bekijken en bewerken via de web app! Veel plezier met uittesten! 😊