Het EU ecolabel: wat is dat nou precies?

Op het gebied van ecolabels gebeurt er héél veel. Dat is een goede zaak voor iedereen die zich verbonden voelt met het thema duurzaamheid. Gelukkig wordt het duurzaamheidscommitment meer en meer algemeen: lokaal, (inter)nationaal, is er regelgeving, zijn er certificeringen en is er toezicht.

Maar ook is duurzaamheid steeds belangrijker bij het grote publiek: jong, oud, scholier, student, professional. Voor Oxford is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de productontwikkeling en het bepalen van de strategie waarbij de allerhoogste standaard wordt gehanteerd: hét EU Ecolabel.

EU ecolabel

 

Wat is er zo bijzonder aan het EU Ecolabel?

Het belangrijkste verschil met de bekende ecolabels zoals FSC, PEFC, Nordic Swan, Blauwe Engel is dat het EU Ecolabel het enige ecolabel is dat zich niet alleen op de productie richt (bijvoorbeeld zoals FSC en PEFC zich richt op de productie van papier en daarmee samenhangend duurzaam bosbeheer) maar op de gehele levenscyclus van het product én daarbij dus ook tijdens de héle levenscyclus de strengste normen hanteert.

Wij zijn er super trots op dat inmiddels de meerderheid van de producten in het Oxford assortiment een EU Ecolabel certificering heeft. Maar zelfs wanneer dit (nog) niet het geval is, hebben onze is notitieproducten een ecolabel (een milieucertificaat) zoals bijvoorbeeld FSC, PEFC, Blauwe Engel of Nordic Swan én worden onze notitieproducten altijd volgens de EU Ecolabel normen gemaakt. Wij hebben een uitleg over het EU Ecolabel in een korte (!), duidelijke, presentatie voor je samengevat: klik hier voor de presentatie.