Toetsen halen? Schrijven, leren, droppen met STABILO, Oxford en Leitner Flashcards!

Toetsen halen? 

Schrijven, leren, droppen met STABILO, Oxford en Leitner Flashcards!

Het nieuwe schooljaar is begonnen en de eerste toetsweken staan alweer rood omcirkeld in de planners. Om jou te helpen met de optimale voorbereiding op de eerste toetsen en tentamens hebben STABILOOxford en Leitner Flashcards de handen ineengeslagen. 

We've got you!

Dé strategie om meteen te knallen? Slim leren én leuker leren! Dat betekent zelf schrijven, slim leren en droppen zodra het kan! Hiervoor gebruik je de allerfijnste blokken van Oxford, colourcode je alles met de point 88 fineliners van Stabilo én overhoor je jezelf met kleurrijke Leitner Flashcards. A match made in heaven!

Waarom zelf schrijven werkt

Typen is sneller, schrijven levert betere resultaten op. Dit is heel kort samengevat het resultaat van een studie uitgevoerd door Princeton University in 2019. De studenten en docenten hadden een voortdurende discussie over de voordelen van schrijven versus typen. Typen was veel sneller volgens de studenten, maar de aandacht voor de colleges was ver te zoeken volgens de docenten. Het was volgens hen aanhoren en blind mee typen in plaats van luisteren, verwerken en noteren. 

University of Princeton duikt erin

Zoals het een topuniversiteit betaamd werd er wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de vraag: “Wat levert betere testresultaten op? Zelf schrijven of typen?”. 67 studenten werden geselecteerd en iedereen kreeg meerdere TedTalks te zien. De ene keer met een laptop (zonder internetverbinding) om aantekeningen te maken. De andere keer met alleen een pen en een notitieblok. Na de TedTalks kregen ze inhoudelijke vragen over de lezingen die ze hadden gezien, als test.

Wat bleek? Typen was sneller en leverde meer aantekeningen op, maar daar was alles mee gezegd. De studenten die hun aantekeningen zelf schreven scoorden beduidend beter dan de typers. Waarom? Ze moesten zelf formuleren wat ze opschreven, hoe ze het opschreven en wat wel of niet belangrijk was. De studenten met de laptops typten letterlijk mee met de TedTalks maar konden zich weinig herinneren van wat er daadwerkelijk werd gezegd. 

Schrijven, leren, droppen!

Kortom, schrijven werkt! Maar hoe pak je het aan? Simpel: Samenvatten, flashcards maken, kleur gebruiken en een slim leersysteem gebruiken. 

Hier komt het absolute dreamteam om de hoek kijken. STABILO met de point 88 fineliners om te schrijven, accentueren en markeren, Oxford met de allerfijnste blokken voor je samenvattingen en de kleurrijke Leitner Flashcards om al je definities slim en snel te leren. 

Samenvatten met Oxford

Met een goede samenvatting heb je meer dan de helft van het leerwerk al gedaan. Ga actief met je leerstof aan de gang en maak een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken met verschillende kleuren fineliners. Onderwerpen kun je verdelen door gekleurde kaders, definities en belangrijke vragen licht je uit met een contrasterende kleur. Deze heb je later nodig voor je flashcards. 

Het Oxford Optik papier vlekt niet en drukt niet door, dus je kunt helemaal los. Schrijf ook ruim en gebruik witruimtes als je noteert. Liever een overzichtelijke en goede samenvatting, dan alles dicht bij elkaar op 4 pagina's. 

Hoe ‘rijker’ de informatie is die je gebruikt, hoe beter en sneller het wordt opgeslagen. Dit betekent kleuren gebruiken, tekeningetjes en schema's maken en meer.

Definities leren met Leitner Flashcards

Heb je jouw samenvatting klaar? Dan lees je hem een aantal keer goed door en markeer je de belangrijkste definities, formules, vragen en meer die je echt gaat krijgen tijdens je toets. Dit ga je overbrengen naar flashcards. Aan de voorkant schrijf je de vraag, de definitie of het woord, aan de andere kant de betekenis. Gebruik dezelfde kleuren die al hebt toegepast voor je samenvatting en je maakt er direct een herkenbaar geheel van. Ook dit helpt namelijk weer met leren. 

Met Leitner Flashcards heb je deze keuze uit 3 formaten en meer dan 80 ontwerpen, genoeg om de perfecte combi van kleuren samen te stellen. 

Leren met Leitner systeem 

Echt efficiënt leren? Dat doe je met het Leitner systeem! Klinkt ingewikkeld, is het niet! Het principe is simpel: je leert alleen elke dag wat je nog niet kent. Wat je wel kent leer je om de twee of om de vijf dagen. Ken je het na 5 dagen nog steeds? Droppen! Zo wordt de stapel die je elke dag moet leren steeds kleiner. En de stapel die je niet elke dag hoeft te leren steeds groter!

Droppen!

Ken je het? Drop het dan! Ken je het nog niet? Leer het dan tot je het kan droppen! Dit heeft twee hele grote voordelen. Het eerste voordeel is dat je niet onnodig tijd verspilt aan dingen die je al kent. Als je iets weet dan hoef je het niet dubbel te leren. Het kan goed voelen door te blijven herhalen wat je al weet, door het Leitner systeem kun je er gewoon op vertrouwen dat het écht kent. 

Juist door de dingen te leren die je nog niet goed weet, doe je meer kennis op en ben jij binnen no time klaar voor je toets. Dat geeft pas een goed gevoel!

100 GRATIS Toetsweek pakketjes

Speciaal om jullie te helpen tijdens de eerste toetsweken, geven we via Flashcardsbestellen.nl 100 gratis toetswekensetjes weg. Hierin zitten 2 STABILO point 88 fineliners, een Oxford A5 Touch’ notitieblok én 2 pakjes Leitner Flashcards met perforatie en ringen. Bij elke bestelling van meer dan €30,- krijg je een setje en op = op, dus wees er snel bij! 

Lees er alles over op: 

https://www.flashcardsbestellen.nl/toetsen-halen-schrijven-leren-droppen