Flashcards delen met je vrienden

Deel je flashcards en aantekeningen met je vrienden, dankzij SCRIBZEE!

 Als het op studie sessies aankomt, is het normaal dat je eerst je eigen aantekeningen doorneemt. Maar, samen bereik je meer 🤝 en samenwerken heeft veel voordelen in termen van motivatie en efficiëntie. Waarom nodig je onze Flashcards en SCRIBZEE niet uit in je werkgroep, zodat jij en je vrienden informatie kunnen delen?

  1. Waarom zou je je aantekeningen en flashcards delen?
  2. Waarom studeren als groep?
  3. Hoe gebruik je flashcards voor groepswerk?
  4. Het delen van flashcards direct in de app
  1. Waarom zou je jouw flashcards delen?

Het delen van je aantekeningen en studie tips is normaal... omdat we graag onze vrienden helpen, diegenen die de dag voor een examen om 22u nog aan het studeren zijn 🌃. Zij zullen zeker minder goed in staat zijn om te slagen dan andere, omdat het schrijven van je eigen kaarten een belangrijke stap is in het herinneren en onthouden. Schrijven met de hand activeert de delen van je hersenen die het onthouden bevorderen. Maar vrienden in nood hebben soms een beetje hulp nodig en we gaan ze niet negeren, we hebben het allemaal al eens meegemaakt🤯.

  1. Waarom studeren als groep?

Samen studeren in een groep is veel motiverender dan alleen in je kamer zitten te werken. Het stimuleert de geest en stelt je in staat om anders te leren.  Maar let op: een groepssessie vervangt niet het additionele individuele studiewerk (nee, nee, we zullen je niet vrijstellen van dit deel 😉) maar zal het goed aanvullen. Je zal zien dat wat je op deze manier leert, je op een andere manier zal onthouden en je het gemakkelijker weer kunt herinneren. Ideaal voor concepten die moeilijk te onthouden zijn.

Concurrentie, op een positieve manier, stimuleert je ook en helpt je om verder te gaan dan wanneer je alleen studeert.

  1. Hoe gebruik je flashcards om in een groep te oefenen?

Flashcards maken revisiesessies leuker en aangenamer.

Vóór de sessie kan het beste worden besloten wie een set flashcards over welk onderwerp voorbereidt. Bijvoorbeeld als je een medische student bent; één persoon doet de kaarten van het lichaam, een tweede persoon doet het skelet en een derde persoon doet de wervels. Om de beurt kunnen jullie elkaar vragen stellen over een speciefiek gedeelte ... en waarom maken jullie er geen wedstrijdje van? 🏆 Een beetje competitie kan geen kwaad 😊! Dankzij de SCRIBZEE®-app kan iedereen zijn score zien en zien hoe die evolueert tijdens de sessie.

  1. Deel flashcards direct in de app

In SCRIBZEE® zijn er verschillende manieren om je flashcards of zelfs je aantekeningen te delen als PDF, als jpg of gewoon rechtstreeks in de app.

Onze favoriete methode is om direct te delen. Op die manier hebben je vrienden precies dezelfde studie elementen als jij. En als het op efficient leren aankomt, is dit echt een groot voordeel. Bijvoorbeeld; al je vrienden kunnen de REVIEW modus gebruiken en de QUIZ modus:

REVIEW modus: de app bouwt voor jou op maat gemaakte studiesessies en ja, dat is mogelijk! Het laat je de minst beheerste kaarten vaker zien, zodat je ze beter kunt onthouden. Dit is het principe van spaced repetition. Het laat je ook je voortgangscurve zien. Ideaal om te zien waar je staat en om je te motiveren 💯.

De QUIZ modus: dit is de modus waarin je kleine uitdagingen tussen vrienden kunt maken en jezelf kan testen of je alles van de les weet en goed voorbereid bent🥇.

Dus, ben je al overtuigd dat samen leren jouw studie sessies zullen verbeteren?

Klik hier om flashcards te shoppen.