De voordelen van het leren van een nieuwe taal

Zit je in het hoger onderwijs, op de universiteit of nog gewoon op school? Dan heb je waarschijlink de mogelijkheid om een vreemde taal te leren! Als je nog steeds een beetje aarzelt omdat je denkt dat je geen tijd hebt om aan een nieuw onderwerp te besteden, denk dan nog eens goed na. Er zijn veel voordelen verbonden aan het leren van Chinees, Arabisch of Russisch. Je zult zien dat je in de toekomst blij zult zijn dat je die keuze in je studietijd hebt gemaakt. 👌

Ben je er klaar voor? We zullen je uitleggen waarom JIJ een nieuwe taal zou moeten leren!

  1. Een nieuwe taal leren, iets extra’s voor je persoonlijke leven!
  2. Maximaliseer je kansen om te slagen op school
  3. Een nieuwe taal leren opent deuren voor de toekomst
  4. Bonus: werk aan je nieuwe taal
  1. Een nieuwe taal leren is iets extra’s voor je persoonlijk leven!

Voor je algemene kennis

Een nieuwe taal leren betekent je horizon verbreden. Wat films en series betreft, zou je er een paar in hun oorspronkelijke taal kunnen bekijken (met ondertiteling 😊). Wat dacht je ervan om jezelf een beetje te vernieuwen? Met een nieuwe taal is de buitenlandse cultuur meer toegankelijk en kun je deze ontdekken door middel van series, films en documentaires!

Ruimdenkendheid

Wanneer je een nieuwe taal leert, ontwikkel je wat je "intercultureel begrip" kunt noemen. Door open te staan voor andere culturen kun je de verschillen met je eigen cultuur vaststellen, en zo bepaalde stereotypen doorbreken die moeilijk te doorbreken zijn!

Naast het ontdekken van de lekkerste en traditionele gerechten van de landen die de taal spreken die je bestudeert, ontwikkel je jouw tolerantie en verlangen om er op uit te gaan en te ontdekken hoe uitgestrekt en gevarieerd de wereld is. Openheid van geest is een echte plus en zal je in staat stellen je relaties met anderen en met jezelf te verbeteren.

Je nieuwsgierigheid zal ook goed van pas komen. Je zult je moeten interesseren voor het internationale nieuws, voor een opdracht, een presentatie, enz. Het lezen van de buitenlandse pers zal je in staat stellen de gewoontes en gebruiken van andere landen beter te begrijpen, maar ook om op de hoogte te blijven met wat er speelt en zo in de klas deze thema’s te kunnen bespreken. En je kunt je niet voorstellen hoe groot je woordenschat zal verrijken via een krant of een TV-uitzending!

Om te reizen

Een nieuwe taal leren is ook een geweldige manier om plezier te hebben. Je hebt er altijd van gedroomd om een keer naar Japan te gaan, maar de taal lijkt onbegrijpelijk? Zo sluit je deuren voor jezelf, terwijl je het land en zijn wonderen zou kunnen ontdekken en een magische vakantie zou kunnen beleven!

Door de tijd te nemen om een vreemde taal te leren, kun je je kansen aanzienlijk vergroten. Wie weet? Misschien ontmoet je ter plekke wel interessante mensen en maak je nieuwe vrienden 🤗

  1. Maximaliseer je kansen om te slagen op school

Nog meer kansen om goede cijfers te halen!

Als je een sociale opleiding volgt en Russisch studeert, zul je in de klas waarschijnlijk over het communisme leren, wat ook tot uiting zal komen in je lessen geschiedenis en literatuur. Als je geopolitiek studeert, zullen Chinese lessen je helpen het ontstaan van een wereldmacht en actuele internationale vraagstukken te begrijpen. Kortom, je krijgt de kans om hetzelfde concept vanuit een andere hoek te begrijpen, afhankelijk van het onderwerp. Niet iedereen kan dat!

De mogelijkheid om deel te nemen aan een universitaire uitwisseling

De ultieme droom van het leren van talen blijft voor velen het maken van reizen! Maar deze keer, gaat het niet over persoonlijke reizen of korte vakanties. In veel gevallen zijn universiteiten en scholen een samenwerkignsprogramma aangegaan met buitenlandse instellingen, waardoor studenten de kans krijgen om een semester of zelfs een heel jaar in een ander land te studeren.

Als het je droom is om in het buitenland te gaan wonen, kun je met deze uitwisseling je studie voortzetten en de fase van het tussenjaar vermijden. Je zult ook profiteren van een totale onderdompeling in de cultuur van het land, wat alleen maar gunstig kan zijn voor het perfectioneren van je taalvaardigheden. Stel je voor dat je naar de les gaat in het zonnige Casablanca!

  1. Een nieuwe taal leren opent deuren voor de toekomst

Verbeter je kansen op de arbeidsmarkt

Ben je op zoek naar een studentenjob om je studies te betalen? Recruiters waarderen sollicitanten die het initiatief nemen. Het feit dat je tijdens je studie in het hoger onderwijs voor een keuzevak hebt gekozen, is een teken van veel kwaliteiten in jou: je motivatie, je veerkracht, je verlangen om altijd groter te denken en vooral je ruimdenkendheid!

👉 Dit zijn natuurlijk belangrijke aspecten die je tijdens je sollicitatiegesprek naar voren kunt brengen, vooral omdat veel studentenjobs meertalige vaardigheden vereisen: catering, bediening, schrijven... Je maakt dus meer kans op een baan.

Een derde taal is een groot pluspunt op je CV

Veel leerlingen zijn tevreden met het leren van twee talen tijdens hun schooltijd (Engels, Spaans of Duits zijn de talen die het meest worden onderwezen vanaf de middelbare school). Het voordeel van een derde taal is dat je automatisch iets hebt wat de meeste mensen niet hebben... Je maximaliseert je kansen om opgemerkt te worden door een recruiter en dit kan in je voordeel werken als je concurreert met een andere kandidaat!

👉 Vergeet niet je kennis van alle talen die je hebt geleerd en je niveau in je CV te vermelden, vooral als je een baan ambieert waarbij je deze zult kunnen gebruiken.

Een baan hebben die je leuk vindt

Het voordeel van een derde taal kennen gaat verder dan solliciteren naar een studentenjob en zal je ook op langere termijn van pas komen. Dankzij globalisering is de wereld nauw verbonden en is een meertalige kandidaat altijd een grote plus voor een bedrijf! Wil je in een internationaal team werken en op tijdelijke of permanente basis in het buitenland werken? Het beheersen van een derde taal kan een doorslaggevende kwaliteit zijn!

Gezien je capaciteiten kan je toekomstige werkgever je meer verantwoordelijkheid geven. Laten we het uitleggen:

- Je kunt worden gevraagd om documenten voor internationaal gebruik te vertalen of te schrijven

- Je krijgt de gelegenheid je collega's te vergezellen op zakenreizen en als tolk op te treden

- Met andere woorden, je zult sneller bekwamer worden omdat je taken gevarieerder zullen zijn.

Het leren van een nieuwe taal is ook een manier om ervoor te zorgen je professionele netwerk uit te breiden en dat je een back-up hebt. Als je van loopbaan wilt veranderen, kun je ook in het onderwijs of als vertaler aan de slag!

  1. Bonus: goed van start gaan met deze nieuwe taal 😎

OXFORD 2.0 Flashcards

Veel studenten aarzelen om een vreemde taal te leren, aangezien de additionele werklast. Ja, een vreemde taal leren is niet iets wat je in een paar dagen kunt doen! Je hebt veel grammatica, vocabulaire en woordenschat op het studieprogramma.

Gebruik onze Flashcards om je studie sessies te perfectioneren en je kennis samen te vatten. Zo kun je de belangrijkste punten benadrukken en kun je alles opschrijven wat je wilt onthouden:

- Grammatica regels

- In het geval van het Arabisch, Chinees of Russisch, kun je speciale kaarten voor het alfabet maken.

- Woordenschat, die je in de klas en tijdens je persoonlijk onderzoek zult hebben verzameld. Een kleine tip: groepeer ze per categorie om het duidelijker te maken.

💡 Je kunt kiezen voor onze Flashcards 2.0 die je trouw zullen begeleiden tijdens het hele leerproces. Ze zijn beschikbaar in 2 formaten, zodat je alle kennis kunt verzamelen en ze passen zich aan je behoeften aan. Als je eenmaal begonnen bent, vergeet dan niet je woordenschatkaarten mee te nemen om ervoor te zorgen dat je alles goed bijhoudt en niets vergeet!

En als je op reis gaat kun je je flashcards ook inzien via onze SCRIBZEE app. Met deze gratis app kun je al je FLASHCARDS 2.0 kaarten (of andere Oxford producten) scannen en op je telefoon opslaan. Bovendien worden ze automatisch in mappen gesorteerd op basis van de kleur van hun kader. Er zijn 11 verschillende kleuren, dus je kunt wel 11 talen leren... Zeg het maar 😉

Woordenschat leren met flashcards

Is dit voor jou extra moelijk? Om ervoor te zorgen dat je niets uit je geheugen laat wegglippen, kun je flashcards gebruiken. Het principe is heel eenvoudig. Schrijf op de voorkant van je flashcard een woord of uitdrukking, en op de achterkant, schrijf de vertaling. Als je zelf al flashcards hebt, kun je jezelf gaan testen: het maakt niet uit van welke kant je de flashcard neemt, je moet de verborgen kant kunnen raden!

SCRIBZEE heeft zelfs een REVIEW modus waar je je kennis kunt testen. Je kaarten rollen over het scherm en je moet het antwoord op de achterkant raden. Als je het goed hebt kun je naar rechts vegen, zo niet, veeg je naar links. In de loop van de sessies registreert de applicatie de flashcards die je tegenkomt en verfijnt het algoritme om er meer voor te stellen en je te helpen ze te leren. Zo handig die SCRIBZEE app 😌

Ben je al overtuigd ?